Cambridge
   International
   School
   * * * * *
| Google+ |

 

 
 
 
 

Pėrcjellja e nxėnėsve tė shkollės UDHA E SHKRONJAVE
Data e artikullit: 2018-02-28

...Lexo më shumë


LAURA SHESHI, studente e Universitetit tė Shefildit shkruan pėr Cambridge A Level
Data e artikullit: 2018-02-22

 

 

 

LAURA SHESHI (Fier), studente në Universitetin e Shefildit, dhe disa herë fituese në Olimpiadat Kombëtare "Udha e shkronjave", shprehet kështu për programet Cambridge A Level të ofruara nga "Udha e shkronjave": 
 
"Këto ndryshime dhe këto mundësi të reja janë një mundësi e artë që po u ofrohet studentëve shqiptarë për të arritur Universitetet Botërore, me të njëjtat mundësi të barabarta si çdo student në çdo vend të botës. Uroj shumë që të gjithë të dinë ta vlerësojnë këtë gjë, pasi nëse unë do të isha sot në vendin e tyre A Levels dhe olimpiadat nga një Cambridge International School do ishin definitivisht zgjedhja ime e parë. Janë shumë të vlefshme! Uroj që sa më shumë nxënës të informohen për aspektet pozitive të këtyre provimeve dhe të bëjnë zgjedhjen e duhur."

 

...Lexo më shumë


Pėr herė tė parė Olimpiada "Udha e shkronjave" shtrihet nė tė mesmen
Data e artikullit: 2018-02-20


Ju njoftojmë se për herë të parë pas 18 vjetësh Olimpiada Kombëtare “Udha e shkronjave” do të shtrihet edhe në klasat 10, 11, që është një lajm shumë i mirë për referencat që fituesit e çmimeve do të marrin si pjesë e aplikimeve të tyre për Universitetet Ndërkombëtare. Për më shumë kliko titullin.

...Lexo më shumë


Regjistrohuni nė provimet Cambridge IGCSE - 500 euro pėr kė merr katėr nota A*
Data e artikullit: 2018-02-10

Kliko titullin për më shumë informacion. 

Provimet Cambridge IGCSE


...Lexo më shumë


Na ndiqni nė World Education Fair nė datat 9,10 shkurt 2018 nė Hotel Rogner
Data e artikullit: 2018-02-05

“UDHA E SHKRONJAVE” merr pjesë për herë të dytë në Panirin e Arsimit Ndërkombëtar “World Education Fair”, që zhvillohet këtë javë më 9-10 shkurt 2018 në mjediset e Hotel Rogner, organizuar nga INTEGRAL.

Në këtë panair ne marrim pjesë me programet dhe kualifikimet e Kembrixhit dhe me përvojën tonë për t’i mësuar ato me sukses.

World Education Fair

...Lexo më shumë


Testimet online tė janarit 2018
Data e artikullit: 2018-01-09

TESTIMET ONLINE NGA SHTËPIA për klasat 1-8 kontrollojnë njohuritë e nxënësit në lëndët kryesore: gjuhë shqipe, matematikë, shkencë, anglisht, fizikë, biologji, kimi, histori, gjeografi.

...Lexo më shumë


REGJISTROHUNI NĖ KURSIN ONLINE TĖ MATEMATIKĖS - Klasa 1-12
Data e artikullit: 2017-12-30

REGJISTROHUNI NË KURSIN ONLINE TË MATEMATIKËS - Klasa 1-12
Më i frekuentuari nga nxënësit e Olimpadës Kombëtare organizuar nga "Udha e shkronjave". Bazat me Oksfordin në www.myimaths.com. Problemzgjidhja në Google Classroom. Kursi kushton 150 euro në vit (përfshihet edhe regjistrimi në Olimpiadën XVIII Kombëtare 1-9 qershor 2018).

Të interesuarit nga gjimnazet për provimet Cambridge IGCSE, A Level, (maj 2018) të na shkruajnë nëinfo@udhaeshkronjave.edu.al

 


REGJISTRONI TË DHËNAT TUAJA NË KËTË FORMULAR (kliko foton)

...Lexo më shumë


Orientimi i gjimnazistėve tė Elbasanit drejt programeve dhe kualifikimeve ndėrkombėtare
Data e artikullit: 2017-12-21

Ditën e shtunë në orën 10:15, në hotel “Skampa”, Elbasan, me temë “Orientimi i gjimnazistëve të shkëlqyer drejt universiteteve ndërkombëtare të toplistës botërore dhe ofrimi i përgatitjes paraprake me programet dhe kualifikimet ndërkombëtare të Kembrixhit Cambridge IGCSE dhe A Levels”.

...Lexo më shumë


Koha pėr A LEVEL dhe IGCSE pėr certifikimet mė tė njohura nė botė
Data e artikullit: 2017-10-06

“Udha e shkronjave” është Shkollë Ndërkombëtare e Kembrixhit, e miratuar nga Cambridge Assessment International Education, departament i Universitetit të Kembrixhit. Ajo ka të miratuar të japë programet Cambridge IGCSE & As & A Levels dhe të realizojë mësimdhënien dhe sezonet e provimeve të Kembrixhit. Në grupet tona marrin pjesë nxënësit më të mirë të Olimpiadës Kombëtare.

Koha per A LEVEL dhe IGCSE

...Lexo më shumë


Kursi i Matematikės pėr vitin e dytė gjimnaz
Data e artikullit: 2017-09-18

Mijëra nxënës nëpër botë fitojnë vende çdo vit në universitetet e toplistës botërore me kualifikimet Cambridge International AS & A Levels. Programet zhvillojnë një të kuptuar të thellë të lëndëve dhe dhe aftësitë e të menduarit të pavarur.

 

 

“Udha e shkronjave” është një shkollë e miratuar e Kembrixhit dhe ajo mundet t’ju udhëzojë për programet që duhet të ndiqni, për orientimin drejt universitetit dhe për procesin e provimeve. Ajo tashmë ka rezultatet e shkëlqyera në Cambridge IGCSE dhe A Level.
Njihuni më poshtë me kërkesat 

...Lexo më shumë


Kurse mbasdite me transport tė garantuar
Data e artikullit: 2017-09-09

KURSE BALLË PËR BALLË, MBASDITE ME TRANSPORT TË GARANTUAR

Problemi më i madh që kanë prindërit që duan të arsimojnë fëmijët mbasdite është kryesisht humbja e kohës nga ana e prindit për të përcjellë dhe marrë fëmijën nga shtëpia në kurs dhe anasjelltas. Është një humbje e madhe kohe. 

Këtë problem "Udha e shkronjave" e ka zgjidhur tashmë dhe për herë të parë në 20 vjet po hap kurset e saj mbasdite në shumë lëndë nga gjuhët e huaja, matematika, shkenca, artet dhe sporti.  
Kurset fillojnë në 1 tetor 2017.


Kurse Mbasdite UDHA E SHKRONJAVE


...Lexo më shumë


Krahasoni KOHĖN MĖSIMORE qė ju jep shkolla juaj private me kohėn mėsimore qė jep
Data e artikullit: 2017-09-01

...Lexo më shumë


UDHA E SHKRONJAVE - Njė nga pesė shkollat pilot tė Kembrixhit nė Europė
Data e artikullit: 2017-08-31

Arritja më e madhe që ka patur ndonjëherë një shkollë shqiptare në arenën ndërkombëtare, është ajo e shkollës “Udha e shkronjave”. Kjo lidhet me faktin se ajo është përzgjedhur të jetë një nga pesë shkollat pilot të Kembrixhit në Europë për futjen në shkollë të lëndës Global Perspectives, që edukon aftësitë e shekullit 21.

 

...Lexo më shumë


Ēfarė na bėn tė papėrsėritshėm? 11 kombinime
Data e artikullit: 2017-08-26

Lexoni në artikullin më poshtë 11 kombinimet e faktorëve që e bëjnë shkollën tonë unike, të papërsëritshme në të gjitha shkollat shqiptare. "Udha e shkronjave" është një produkt origjinal shqiptar. 

Klasa 8 - UDHA E SHKRONJAVE

...Lexo më shumë


Jemi NR.1 edhe nė shėrbimin e transportit tė nxėnėsve
Data e artikullit: 2017-08-24

“UDHA E SHKRONJAVE” NGJITET NË VENDIN E PARË EDHE NË SHËRBIMIN E TRANSPORTIT TË NXËNËSVE

 

Sivjet transporti i nxënësve të shkollës “Udha e shkronjave” do të realizohet me shoqërinë e transportit të taksive “Go Taxi” kompania më e mirë në treg.

Lexo më shumë duke klikuar linkun 

...Lexo më shumë


10 pėrfitime tė klasave me numėr tė vogėl nxėnėsish
Data e artikullit: 2017-08-20

“Udha e shkronjave” hyn në shkollat private që kanë numrin më të vogël të nxënësve për klasë.  Kështu ka qenë për 20 vjet, por zemë vendin e parë për sasinë e programeve ndërkombëtare dhe rezultatet që kemi në to. Kjo do të thotë se numri i vogël (nuk është arsyeaja e vetme) është i lidhur ngushtë edhe me arritjet tona. Numri i vogël i nxënësve për klasë dhe numri i madh i mësuesve për klasë (kujtojmë që klasa e parë ka 8 mësues) i japin një shtysë të jashtëzakonshme cilësisë në shkollën tonë.
Më poshtë do të jepen edhe arsyet se pse ky fakt është një tipar thelbësor i shkollave cilësore.  
Përfitimet e klasave të vogla

...Lexo më shumë


KUJDESTARE PĖR FĖMIJĖN - Guidė pėr prindėr dhe kujdestare
Data e artikullit: 2017-08-20

Kjo guidë vjen nga “Udha e shkronjave” që është shkollë prej 20 vjetësh (1997) dhe një Qendër Ndërkombëtare e Kembrixhit për Zhvillimin Profesional të mësuesve. Ajo u shkrua nga drejtori i shkollës Artur Shkurti në ndihmë të prindërve por edhe të kujdestareve që duan të punësohen në një sektor delikat, por të bukur.

Ju ftojmë ta lexoni.

 


KUJDESTARE PER FËMIJË - guidë për prindër dhe kujdestare

...Lexo më shumë


PLANI I SHKOLLĖS PĖR TĖ TRAJTUAR ABUZIMET NDAJ FĖMIJĖVE NĖ ĒĖSHTJE TĖ LIDHURA ME BESIMIN APO FENĖ
Data e artikullit: 2017-08-19

Dokumenti “Plani i shkollës “Udha e shkronjave” për të trajtuar abuzimet ndaj fëmijëve është mbështetur kryesisht në dokumentin “National action plan to tackle child abuse linked to faith or belief” të nxjerrë nga institucioni “The National Working Group on  Child Abuse Linked to Faith or Belief” i Mbretërisë së Bashkuar dhe që u ofrohet shkollave si një plan i mirë pune. 


Plani kunder abuzimit ndaj femijeve lidhur me fene dhe besimin

...Lexo më shumë


Studim mbi nivelin e pėrputhjes sė deklarimeve fėmijė - shkollė pėr disiplinėn
Data e artikullit: 2017-08-13

          Duke u nisur nga rezultatet e anketimit me prindër të shkollës “Udha e shkronjave” që pyetjes sonë mbi deklarimet e disiplinës “fëmijë - shkollë” vendosëm ta hartojmë një studim të ri ku përfshiheshin prindër të shkollave të tjera private ose shtetërore, përfundimet e të cilit i gjeni këtu.  Është studimi i parë i këtij lloji dhe me këtë shtrim pyetjeje.

 

Studimi u hartua nga Artur Shkurti, drejtor i shkollës “Udha e shkronjave”

...Lexo më shumë


ĒFARĖ MENDOJNĖ PRINDĖRIT TANĖ PĖR SHKOLLĖN “UDHA E SHKRONJAVE”
Data e artikullit: 2017-08-12

Në fund të vitit shkollor 2016-2017 shkolla “Udha e shkronjave” realizoi një anketë me prindërit lidhur me përshtypjet e tyre mbi cilësinë e vitit që shkoi. Më poshtë po japim disa nga rezultatet e këtij pyetësori.

...Lexo më shumë


Lista e detyrave pėr universitet
Data e artikullit: 2017-08-06

"Lista e detyrave për universitet" pasqyron përvojën më të mirë të SHBA-së dhe ne besojmë që një prind shqiptar që synon shumë për arsimin e fëmijës së tij, kjo përvojë do t'i vlejë shumë.

Lista përgatitore për universitet

...Lexo më shumë


Doli broshura pėr prindėrt
Data e artikullit: 2017-08-05

Broshurë përmban 17 faqe, dhe pasqyron arritjet më të mira në fushën e këshillimit të prindit, sipas përvojës më të mirë të SHBA-së. Broshura u jepet vetëm prindërve të shkollës "Udha e shkronjave" dhe shpreh edhe politikën dhe rregulloren e shkollës me këtë anë të punës së shkollës. 


Ndihma per femijet per detyrat e shtepise

...Lexo më shumë


Niveli i lartė i anglishtes nė shkollėn tonė reflekton investimin tonė nė orė mėsimore
Data e artikullit: 2017-07-31

Në thelb të suksesit tonë në anglisht qëndron investimi shumë i madh në orë mësimore. Statistika më poshtë mbledh vit mbas viti orët që zhvillohen në shkollën tonë (blu - Udha e shkronjave) dhe me të kuq orët që janë planifikuar nga programi shtetëror.

UDHA E SHKRONJAVE ndaj PROGRAMIT SHTETEROR NE ANGLISHT

...Lexo më shumë


Karta e Performancės pėr vitin 2016-2017
Data e artikullit: 2017-07-09

Është viti i katërt që ne përgatitim Kartën e Performancës për shkollën “Udha e shkronjave” për të treguar arritjet tona të një viti. 

 

Kjo kartë performance përmbyll vitin e njëzetë të punës së shkollës “Udha e shkronjave” dhe na bën ne të reflektojmë dhe të japim edhe disa nga arritjet më të mëdha tonat në këto vite. 

Karta e performancës 2016-2017


...Lexo më shumë


Karta e performancės - 2016-2017
Data e artikullit: 2017-07-05
...Lexo më shumë


Fjala e hapjes sė Olimpiadės XVII Kombėtare.
Data e artikullit: 2017-06-10

Ju ftojmë të ndiqni fjalën e drejtorit të shkollës “Udha e shkronjave” Cambridge International School zotit Artur Shkurti për të hapur veprimtaritë e Olimpiadës XVII Kombëtare që do të mbahet në datat 1-9 qershor 2017 që është një konkurrim për klasat 1-9 dhe për katër gara: Gjuhë Shqipe, Matematikë, Shkencë, Kompetencë Globale.


...Lexo më shumë


Edlina Losha, drejtore e kopshtit Princi i Lumtur pėr Olimpiadėn X Kombėtare tė Parashkollorėve
Data e artikullit: 2017-05-04

Edlina Losha, drejtore e kopshtit “Princi i Lumtur”, ka dhënë përshtypjet e saj për Olimpiadën X Kombëtare të Parashkollorëve që u zhvillua në 22 prill 2017, me organizimin e shkollës “Udha e shkronjave” Cambridge International School ku morën pjesë 122 nxënës nga Shqipëria dhe Kosova.

Edlina Losha drejtore e kopshtit Princi i Lumtur

...Lexo më shumë


Mė 29 prill 2017 - nė Hotel Tirana, zhvillohet seminari Zgjedhja e shkollės dhe problematika lidhur me tė
Data e artikullit: 2017-04-29

 

Në 29 prill 2017, në Hotel Tirana International, salla “Consortium” u zhvillua trainimi me prindër të interesuar për të zgjedhur një shkollë të shkëlqyer për fëmijët e tyre.

 

 

29 prill 2017 - Seminar me prindër

...Lexo më shumë


Integral dhe Britanika mbėshtetin fituesit Olimpiadės XVII Kombėtare
Data e artikullit: 2017-04-20

...Lexo më shumë


Shkarkoni librin e Olimpiadės XVII Kombėtare 1-9 qershor 2017
Data e artikullit: 2017-04-10

PËR TË SHKARKUAR LIBRIN E OLIMPIADËS X KOMBËTARE, KLIKONI NË FOTON E KOPERTINËS

Libri i Olimpiades XVII Kombetare

...Lexo më shumë


UDHA E SHKRONJAVE organizon kursin e zhvillimit profesional me temė TĖ MĖSUARIT AKTIV
Data e artikullit: 2017-04-01

Mbi 30 mësues morën pjesë në kursin njëditor të zhvillimit profesional "Të mësuarit aktiv". 

Në këto seminare trainuese "Udha e shkronjave" sjell përvojën më të përparuar në fushën e zhvillimit profesional të mësuesve. "Udha e shkronjave" është një Qendër Zhvillimi Profesional e Kembrixhit.

Seminari "Të mësuarit aktiv", organizuar nga "Udha e shkronjave", ishte vetë një shembull i të mësuarit aktiv. Jemi të bindur që idetë e dhëna aty do të kenë një ndikim të madh në grupet mësimore që drejtohen nga mësueset që ishin të pranishme.


Të mësuarit aktiv

...Lexo më shumë


Filluan regjistrimet nė Olimpiadėn XVII Kombėtare, 1-9 qershor 2017
Data e artikullit: 2017-03-23

Olimpiada XVII Kombëtare


...Lexo më shumë


Learn with us for a place in high-ranking universities
Data e artikullit: 2017-02-24

We have been awarded Cambridge International School status by Cambridge International Examinations and our shcool is now approved to offer Cambridge programmes and qualifications, including Cambridge Primary, Cambridge Secondary 1, Cambridge IGCSE, Cambridge As & A Levels.

...Lexo më shumë


Filluan regjistrimet nė Olimpiadėn X Kombėtare tė Parashkollorėve, 22 prill 2017
Data e artikullit: 2017-01-30

Filluan regjistrimet në Olimpiadën X Kombëtare të Parashkollorëve, 22 prill 2017

Olimpiada X Kombëtare e Parashkollorëve

...Lexo më shumë


Testimet Online - 20-29 janar 2017
Data e artikullit: 2017-01-11

...Lexo më shumë


Projekti ndėrkombėtar PISA vėrteton studimet e shkollės
Data e artikullit: 2016-12-06

Rezultatet e projektit PISA vërtetojnë studimin e shkollës “Udha e shkronjave” mbi diferencën Shqipëri – Kosovë në arritjet e nxënësve në matematikë. “Udha e shkronjave” ka realizuar në tre vite 2013,2014,2015 një studim ku janë përfshirë mbi 4000 nxënës nga Shqipëria dhe Kosova, pjesëmarrës në Olimpiadën Kombëtare dhe lokale. 


 

...Lexo më shumë


Regjistrohuni nė Forumet Online
Data e artikullit: 2016-10-22

Kush dëshiron të regjistrohet në Forumet Online, mjafton të plotësojë këtë FORMULAR. Forumet Online janë pa pagesë dhe do të jetë një punë në grup kryesisht me Fjalorin e Matematikës të Shkencës dhe të Gjuhës shqipe por nuk do të kufizohet vetëm këtu. Të gjitha forumet janë tashmë aktive dhe ato mbledhin nxënës të shkëlqyer të Shqipërisë dhe të Kosovës.

...Lexo më shumë


Katalogu i Kurseve Online dhe i Vlerėsimeve Online 2016-2017
Data e artikullit: 2016-09-24

Katalogu i Kurseve Online dhe i Vlerësimeve Online 2016-2017 ju njeh me kurset tona në lëndët: anglisht, matematikë, fizikë, biologji, kimi, shkencë e kombinuar, TIK si edhe me Vlerësimet Online Semestrale në shumicën e lëndëve teorike. Testimet e para ndodhin në janar 2016, ndërsa të semestrit të dytë në maj 2017. Njihuni edhe me konceptin tonë të ri "Udha e shkronjave" Online Back-Up School ©

Katalogu i Kurseve Online UDHA E SHKRONJAVE

...Lexo më shumë


KLASA 5 - Olimpiada XVI Kombėtare - AFTĖSI TĖ SHEKULLIT 21: Reflektimi
Data e artikullit: 2016-09-01

KLASA 5 - AFTËSI TË SHEKULLIT 21: Kompetencë Globale

Aftësia në fokus: Reflektimi

 

...Lexo më shumë


Klasa 3 e Olimpiadės XVI Kombėtare nė Aftėsitė e Shekullit 21
Data e artikullit: 2016-08-30

KLASA 3 - AFTËSI TË SHEKULLIT 21: Kompetencë Globale

Tema Globale: Kujdesi për Planetin Tokë, Ruajtja e Breshkave Detare në Shqipëri  
Aftësitë në fokus: Analizë, Kërkim


...Lexo më shumë


Klasa 4 e Olimpiadės XVI Kombėtare nė Aftėsitė e Shekullit 21
Data e artikullit: 2016-08-30

KLASA 4 - AFTËSI TË SHEKULLIT 21: Kompetencë Globale
Tema Globale: Kujdesi për Planetin Tokë, Ruajtja e Breshkave Detare në Shqipëri  
Aftësitë në fokus: Analizë, Kërkim...Lexo më shumë


Nxėnės tė shkėlqyer qė sivjet filloni gjimnazin: Mos humbni rastin tė ndiqni Cambridge A Level
Data e artikullit: 2016-08-26

Një artikull tepër i rëndësishëm për të gjithë nxënësit që sivjet fillojnë gjimnazin.

...Lexo më shumë


Nė vend tė parė nga shkollat private nė Tiranė pėr trafikun qė kemi nė faqe
Data e artikullit: 2016-08-26

Njihuni me raportin e Alexa.Com për renditjen e faqeve të internetit të shkollave private në Tiranë sipas trafikut që ato kanë.

 

...Lexo më shumë


Oferta krejt e veēantė pėr klasėn e katėrt
Data e artikullit: 2016-08-22

Gjeni në këtë link ofertën krejt të veçantë që kemi për klasën e katërt për vitin shkollor 2016-2017. ...Lexo më shumë


Kėtė punė duhej ta bėnte Universiteti ose Akademia e Shkencave - nga Abdi Baleta
Data e artikullit: 2016-08-18

Fjala e Abdi Baletës, në promovimin e librave "Besa", "Gjuha shqipe" shkruar nga Artur Shkurti dhe botuar nga "Udha e shkronjave"...Lexo më shumë


Vendi i parė nė klasifikimin e faqeve tė internetit tė shkollave
Data e artikullit: 2016-08-18

www.udhaeshkronjave.edu.al renditet në vendin e parë të faqeve të internetit. 

Matur nga lideri botëror Alexa.com

...Lexo më shumë


Sa vite para tė tjerėve jemi
Data e artikullit: 2016-08-16

Një paraqitje e detajuar për lëndët ku ne jemi shumë përpara shkollave të tjera. 


...Lexo më shumë


Rezultatet e Olimpiadės XVI Kombėtare
Data e artikullit: 2016-08-15

Njihuni me: 
Rezultatet e Olimpiadës XVI Kombëtare në 
Gjuhë shqipe
Matematikë
Shkencë
Trigarësh
Testimet Online 
Konkursin e recitimit
Konkursin e vallëzimit

...Lexo më shumë


Njihuni me Kartėn e Performancės pėr vitin qė sapo lamė pas
Data e artikullit: 2016-08-04

Botojmë sot Kartën e Performancës për vitin mësimor 2015-2016. 
Në faqen 3 gjeni përmbajtjen. Dokumenti ka gjithsej 70 faqe. 


...Lexo më shumë


Dolėn rezultatet e Olimpiadės IX Kombėtare tė Parashkollorėve
Data e artikullit: 2016-04-24

Pas pak dalin rezultatet

...Lexo më shumë


Regjistrimi nė Olimpiadėn IX Kombėtare tė Parashkollorėve
Data e artikullit: 2016-04-08

Klikoni foton më poshtë për t’u njohur me Olimpiadën IX Kombëtare të Parashkollorëve, 23 prill 2016, organizuar nga shkolla “Udha e shkronjave” shkollë pilot e Kembrixhit për programin Cambridge Global Perspectives

 

Olimpiada IX Kombëtare e Parashkollorëve

 

 

 

...Lexo më shumë


UDHA E SHKRONJAVE zgjidhet Shkollė Pilot e Kembrixhit
Data e artikullit: 2016-02-10

LAJM I FUNDIT

 “UDHA E SHKRONJAVE” përzgjidhet Shkollë Pilot e Kembrixhit për programin Cambridge Global Perspectives, Primary & Secondary 1.

Nga 2000 shkolla ndërkombëtare të Kembrixhit në botë vetëm 20 të tilla do të kenë të drejtën dhe mbështetjen të eksperimentojnë një lëndë të re. Ky pilotim do të ndodhë në dy vjet (2016-2018) dhe këto shkolla do të punojnë për ta përmirësuar në praktikë e sipër. Cambridge International Examinations do ta lëshojë për botën në vitin 2018.

 

Cambridge Global Perspective është një program i ri nxitës aftësish që vendos studimin akademik në një kontekst praktik në botë reale. Ai u ofron nxënësve mundësinë për të kultivuar aftësitë e mendimit kritik, të kërkimit, të komunikimit dhe të bashkëpunimit të domosdoshme si në shkollë, në universitet ashtu edhe në jetë. Programi frymëzon nxënësit të jenë kuriozë, mendimtarë të pavarur, gati për t’u përfshirë pozitivisht në një botë rrethuese që ndryshon vazhdimisht.

...Lexo më shumë


“Udha e shkronjave” now Cambridge Professional Development Centre
Data e artikullit: 2015-11-20

“Udha e shkronjave” has been awarded Cambridge Professional Development Centre status by Cambridge International Examinations and is now approved to offer the Cambridge InternationalCertificate in Teaching and Learning, one of the Cambridge Professional Development Qualifications for teachers and leaders.

...Lexo më shumë


Drejtor i shkollės
Data e artikullit: 2015-09-08

Drejtori i shkollës "Udha e shkronjave" u ftua në 7 shtator 2015 në emisionin Wake Up Top Channel, për të folur rreth programeve dhe kualifikimeve të Cambridge International Examinations dhe zbatimit të tyre në shkollën "Udha e shkronjave" dhe në shkollën e mesme "A Level".

...Lexo më shumë


Ceremonia e Olimpiadės XV Kombėtare - 5 shtator 2015
Data e artikullit: 2015-08-31

Më 5 shtator 2015, ora 11.00, në mjediset e Hotel Eklips zhvillohet Ceremonia e Olimpiadës XV Kombëtare të Matematikës dhe të Formimit të Përgjithshëm dhe e çeljes së vitit shkollor 2015-2016 për shkollën "Udha e shkronjave". 

 

...Lexo më shumë


Rezultate tė shkėlqyera nė provimet Cambridge IGCSE
Data e artikullit: 2015-08-11

Kristi, Earta, Xhovana, Marin dhe Nensi janë pesë nxënësit e shkollë "Udha e shkronjave" që jo vetëm ishin të parët në Shqipëri dhe në shkollën "Udha e shkronjave" që kryen një vit shkollor të plotë me 4 lëndë IGCSE, por vendosën një standard mjaft të lartë në arritje: Notën mesatare A dhe moshën 15 vjeç (zakonisht merren në 16 vjeç).

Shkëlqim në provimet IGCSE

...Lexo më shumë


Karta e Performancės e shkollės "Udha e shkronjave" 2014-2015
Data e artikullit: 2015-07-04

Gjeni bashkëngjitur kartën e performancës së shkollës "Udha e shkronjave" Cambridge International School

...Lexo më shumë


Dy video tė reja pėr paraqitjen e shkollės UDHA E SHKRONJAVE
Data e artikullit: 2015-07-03

Në videon e parë ju keni programet e shkollës "Udha e shkronjave" si Shkollë Ndërkombëtare e Kembrixhit. 
Në videon e dytë drejtori i shkollës Artur Shkurti, u përgjigjet 10 pyetjeve. 

...Lexo më shumë


Konfirmohet shkėlqimi nė Provimet e Lirimit
Data e artikullit: 2015-06-24

Dalin rezultatet e Provimeve të Lirimit për lëndët Anglisht dhe Gjuhë Shqipe...

...Lexo më shumë


DITA E TRASHĖGIMISĖ
Data e artikullit: 2015-05-29

Dita e trashëgimisë në Olimpiadën XV Kombëtare, vijon njoftimi.... 

...Lexo më shumë


Festa e abetares
Data e artikullit: 2015-05-15

U organizua në mjediset e shkollës "Udha e shkronjave"

Ndryshe nga të gjitha shkollat e tjera, ne festojmë abetaren tonë që është botuar 14 vjet më parë 2001 dhe është teksti mësimor alternativ i pari në Shqipëri. 

...Lexo më shumë


Video udhėzuese pėr fėmijėt pjesėmarrės nė Olimpiadėn VIII tė Parashkollorėve, 25 prill 2015
Data e artikullit: 2015-04-19

Në videon që sapo kemi nxjerrë janë udhëzimet në ndihmë të fëmijëve pjesëmarrës në Olimpiadën VIII Kombëtare të Parashkollorëve. 

...Lexo më shumë


Fjala z. Artur Shkurti, drejtor i shkollės
Data e artikullit: 2015-04-17

Fjala e hapjes së finaleve të Olimpiadës XV Kombëtare të Matematikës dhe të Formimit të Përgjithshëm. 
Për rezultate shihni faqen përkatëse. 

...Lexo më shumë


KLASA 9 - NDRYSHIME THELBĖSORE NĖ ORGANIZIMIN E OLIMPIADĖS XV KOMBĖTARE
Data e artikullit: 2014-10-10

KLASA 9 - NDRYSHIM THELBËSOR në OLIMPIADËN XV KOMBËTARE
Provimi ndërkombëtar i Cambridge International Examinations, datat 28,30 prill dhe 11 maj 2015 do të jetë edhe kriteri i vetëm i marrjes së medaljeve në Olimpiadën XV Kombëtare 2015. Provimi do të zhvillohet në tri data. Tre testet hartohen dhe korrigjohen nga Cambridge International Examinations. 
DATA TË RËNDËSISHME
21 shkurt 2015 - Dita e fundit e regjistrimeve
28,30 prill, 11 maj - Ditët e provimeve
mes i gushtit 2015 - Dalin rezultatet Online në faqen zyrtare të Kembrixhit
1 shtator 2015 - Ceremonia e Olimpiadës XV Kombëtare 
Tetor 2015 - Merren certifikatat ndërkombëtare Cambridge IGCSE për Cambridge International Mathematics (0607)

...Lexo më shumë


ProblemZgjidhja - Kursi Online nga Artur Shkurti pėr filloren
Data e artikullit: 2014-09-26

Kursi Online i ProblemZgjidhjes synon plotësimin e punës me bazat e matematikës që merret në shkolla me një theks më të madh në arsyetimin e fëmijës.

...Lexo më shumë


UDHA E SHKRONJAVE nė Konferencėn e Shkollave tė Kembrixhit
Data e artikullit: 2014-08-30

Në datat 4,5 shtator 2014, në Kembrixh të Anglisë u zhvillua Konferenca e Shkollave të Kembrixhit, ku u përfaqësua edhe "Udha e shkronjave", e vetmja përfaqësuese nga Shqipëria. 
Cambridge Delegates

...Lexo më shumë


GJUHA SHQIPE - libri i fundit i shkollės
Data e artikullit: 2014-08-18

Gjuha shqipe 

Libri "Gjuha shqipe" u botua më 25 maj 2014 si pjesë e literaturës ndihmëse të Olimpiadës XIV Kombëtare. Ju mundet ta shihni këtu një paraqitje të tij. 

http://issuu.com/udhaeshkronjave/docs/gjuha_shqipe_ok

...Lexo më shumë