Cambridge
   International
   School
   * * * * *
| Google+ |

 
       
OLIMPIADA XVIII E MATEMATIKėS,2018
OLIMPIADA XVIII E SHKENCėS, 2018
OLIMPIADA XVIII E GJUHėS SHQIPE, 2018
OLIMPIADA E KOMPETENCėS GLOBALE, 2018
OLIMPIADA PĖR SHKOLLĖN E MESME
CEREMONIA E NDARJES Sė ĒMIMEVE
OLIMPIADA XI E PARASHKOLLORėVE, 2018
KALENDAR
FESTIVALI I KERCIMIT - VOTA IME
STUDENTė Tė TOPLISTėS BOTėRORE
 
 

 


 


Përshëndetja e sazeve të Përmetit 
për Olimpiadën XVIII Kombëtare

Përfundoi me sukses Olimpiada XVII Kombëtare, 1-9 qershor 2017

Nxënësit i kanë marrë rezultatet në adresat e tyre email dhe në Forumin Online. Më poshtë disa prej videove të realizuara gjatë ditëve të olimpiadës. Më vonë do të hedhim edhe më shumë. 


 

 

 ================================================================

 

Ju ftojmë të ndiqni fjalën e drejtorit të shkollës “Udha e shkronjave” Cambridge International School zotit Artur Shkurti për të hapur veprimtaritë e Olimpiadës XVII Kombëtare që do të mbahet në datat 1-9 qershor 2017 që është një konkurrim për klasat 1-9 dhe për katër gara: Gjuhë Shqipe, Matematikë, Shkencë, Kompetencë Globale.

 


PËR TË SHKARKUAR LIBRIN E OLIMPIADËS X KOMBËTARE, KLIKONI NË FOTON E KOPERTINËS


Libri i Olimpiades XVII Kombetare

29 prill 2017 - Seminar me prindër

29 prill 2017 - Seminar me prindër
29 prill 2017 - Seminar me prindër

29 prill 2017 - Seminar me prindër

KLIKO FOTON PËR T'U NJOHUR ME REZULTATET E OLIMPIADËS XVI KOMBËTARE


Olimpiada XVII Kombëtare e Shkencës

1-9 qershor 2017

 


Ferid Murati 
Shkencëtar shqiptar 
nga Gostivari, fitues i çmimit Nobel në Fiziologji ose Mjekësi në vitin 1998. Kryesisht studimet e tij demonstruan që nitroglicerina funksiononte në trup përmes çlirimit të oksidit nitrik. 

Laura Mersini

Fizikante dhe kozmologe shqiptare
Mbron (argumenton) idenë që Universi nuk është një, por ka disa të tillë, pra kemi Multiverse.

Kërkimet e saj përqëndrohen në tri tema kryesore: origjina e universit dhe natyra fondamentale e hapësirës dhe e kohës; energjia e panjohur (dark energy); fizika kuantike e vrimave të zeza.


Edor Kabashi
Shkencëtar shqiptar
Fitues i çmimit 
"The ENCALS Young Investigator 2015"
Drejtues i skuadrës "ALS: nga gjenetika në trajtim t
ë sëmundjes" në Institutin ICM Brain and Spine në Paris. 

LAJM I FUNDIT

 “UDHA E SHKRONJAVE” përzgjidhet Shkollë Pilot e Kembrixhit për programin Cambridge Global Perspectives, Primary & Secondary 1.

Nga 2000 shkolla ndërkombëtare të Kembrixhit në botë vetëm 20 të tilla do të kenë të drejtën dhe mbështetjen të eksperimentojnë një lëndë të re. Ky pilotim do të ndodhë në dy vjet (2016-2018) dhe këto shkolla do të punojnë për ta përmirësuar në praktikë e sipër. Cambridge International Examinations do ta lëshojë për botën në vitin 2018.

 

Cambridge Global Perspective është një program i ri nxitës aftësish që vendos studimin akademik në një kontekst praktik në botë reale. Ai u ofron nxënësve mundësinë për të kultivuar aftësitë e mendimit kritik, të kërkimit, të komunikimit dhe të bashkëpunimit të domosdoshme si në shkollë, në universitet ashtu edhe në jetë. Programi frymëzon nxënësit të jenë kuriozë, mendimtarë të pavarur, gati për t’u përfshirë pozitivisht në një botë rrethuese që ndryshon vazhdimisht.

 

Prof.Dr. Idriz Haxhiu, me nxënësit e shkollës "Udha e shkronjave" në qendrën studimore të ruajtjes së breshkave detare në Patok (tetor 2014).  

 

Faza e Parë e Olimpiadës Online

 

 

 

LINKE PËR OLIMPIADËN XVI KOMBËTARE TË SHKENCËS

Olimpiada e Shkencës 
Programet e Olimpiadës së Shkencës 
Regjistrimi në Olimpiadë 
Vlerësimi në garën e shkencës 
Literaturë dhe Kurse Online 
Çfarë ndodh ditën e testit?Kontaktet e shkollës së mesme