Cambridge
   International
   School
   * * * * *
| Google+ |

 
       
OLIMPIADA XVIII E MATEMATIKėS,2018
OLIMPIADA XVIII E SHKENCėS, 2018
OLIMPIADA XVIII E GJUHėS SHQIPE, 2018
OLIMPIADA E KOMPETENCėS GLOBALE, 2018
OLIMPIADA PĖR SHKOLLĖN E MESME
CEREMONIA E NDARJES Sė ĒMIMEVE
OLIMPIADA XI E PARASHKOLLORėVE, 2018
FESTIVALI I KERCIMIT - VOTA IME
STUDENTė Tė TOPLISTėS BOTėRORE
 
 

 


 


 

Kliko titullin për të marrë dhuratë librin e ri

"OLIMPIADA KOMBËTARE 2018 - UDHA E SHKRONJAVE"

Të dashur nxënës të klasave 9, 10, 11
Ju njoftojmë se për herë të parë pas 18 vjetësh Olimpiada Kombëtare “Udha e shkronjave” do të shtrihet edhe në klasat 10, 11, që është një lajm shumë i mirë për referencat që fituesit e çmimeve do të marrin si pjesë e aplikimeve të tyre për Universitetet Ndërkombëtare.
Universitetet Ndërkombëtare të toplistës botërore krahas rezultateve tuaja që nga klasa e nëntë, kërkojnë edhe informacion lidhur me pjesëmarrjen tuaj në olimpiadat lokale, kombëtare dhe ndërkombëtare.
Me anë të Olimpiadës XVIII Kombëtare do të jetë e mundur që sivjet nxënësit të kenë këto vlerësime:

KLASA 9 - Çmimet për matematikë

Janë të lidhura me provimin Cambridge IGCSE (data 30 prill, 1 maj dhe 4 maj). Kusht për medalje do të jetë nota A*. Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje. KLASIFIKIMI DEL NË GUSHT 2018

Çmimet për shkencë, gjuhë shqipe dhe shkencë për klasën e nëntë janë të lidhura me provimin e datës 9 qershor (Olimpiada Kombëtare 1-9 qershor). Ato jepen në bazë të pikëve që merren, njëlloj si për klasat 1-8. KLASIFIKIMI DEL NË QERSHOR 2018


KLASA 10

Çmimet për matematikë

Janë të lidhura me provimin Cambridge IGCSE (data 30 prill, 1 maj dhe 4 maj). Kusht për medalje do të jetë nota A*. Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje. Megjithëse provimi është i njëjtë për klasat 9, 10, çmimet e klasës së nëntë do të jenë më vete dhe të klasës së dhjetë më vete. Kusht për medalje nota A*. KLASIFIKIMI DEL NË GUSHT 2018, kur vijnë përgjigjet nga Cambridge Assessment International Education.


KLASA 10
Çmimet për biologji, kimi dhe fizikë

Janë të lidhura me provimin Cambridge IGCSE në secilën lëndë në sezonin e majit dhe të tetorit. Shumica do të konkurrojnë në tetor, por një pjesë janë regjistruar tani në maj. Kusht për medalje do të jetë nota A* ose në maj ose në tetor. Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje. KLASIFIKIMI DEL NË JANAR 2019, kur vijnë përgjigjet nga Cambridge Assessment International Education.

KLASA 11 - Çmimet për matematikë
Janë të lidhura me provimin Cambridge As Level (maj 2018). Kusht për medalje do të jetë nota A (në As Level nuk ka notë A*). Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje.

KLASIFIKIMI DEL NË GUSHT 2018 kur vijnë përgjigjet nga Cambridge Assessment International Education.

KLASA 11
Çmimet për biologji, kimi dhe fizikë
Janë të lidhura me provimin Cambridge As Level (tetor 2018). Kusht për medalje do të jetë nota A (në As Level nuk ka notë A*). Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje, në janar 2019, kur vijnë përgjigjet nga Cambridge Assessment International Education.


KLASA 12
Çmimet për matematikë

Janë të lidhura me provimin Cambridge A Level (tetor 2018).

Nxënësit që marrin pjesë në klasën e 11 në As Level duhet të hyjnë menjëherë në përgatitjen për A Level në tetor 2018. Kjo bëhet me synimin që ata të kenë çfarë të deklarojnë në aplikimet e tyre në universitet dhe për të shfrytëzuar sa më shumë kohën që do të kenë gjatë verës. Është shumë e mundshme për ta që të marrin A* në këtë mënyrë. Provat tashmë i kemi bërë. Nëse një nxënës i klasës 11 ka marrë pjesë në A Level në maj, ai mundet të marrë pjesë në klasifikim pikërisht me notën e majit. KLASIFIKIMI DEL NË JANAR 2019


KLASA 12 Çmimet për biologji, kimi dhe fizikë
Janë të lidhura me provimin Cambridge A Level (tetor 2018 ose maj 2019). Kusht për medalje do të jetë nota A*. Ndarja e çmimeve 1,2,3 do të bëhet në bazë të rezultateve që vijnë nga Kembrixhi me përqindje.

OPSIONE TË TJERA PËR REFERENCAT PËR UNIVERSITETET
Për nxënësit që kanë një historik të gjatë lidhjeje me Olimpiadën Kombëtare të organizuar nga "Udha e shkronjave", sidomos në klasat 9,10,11, me kërkesën e nxënësit ne mund të lëshojmë një letër reference.

UDHA E SHKRONJAVE
Cambridge International School
rr. Qemal Stafa, nr.124, Tiranë

www.udhaeshkronjave.edu.al